nog een mooie dag | Homepage |

België telt 72.000 miljonairs »

06-09-08

Mispel een oeroude vrucht

mispels

De mispel is een zeer oud fruitgewas dat al in prehistorische tijd vanuit Perzië bij ons terecht kwam. De bijzondere smaak is met niets te vergelijken. Mispel is mispel.

Wat kan je doen met de vruchten van een mispelstruik?

Van deze nogal ongewone vruchten kan je een lekker drankje maken.
Mispellikeur

Ingrediënten: 300 g mispels (niet stuk snijden)
300 g witte suiker (anders is je drankje donker)
1 liter jenever van 38 graden
drie kruidnagels voor elke mispel.

Werkwijze:

Steek de kruidnagels in de mispels.
Doe alles in een grote glazen pot. Voeg de andere ingrediënten erbij en laat 3 maanden staan.
Doe dan de kruidnagels uit de mispels en laat nog drie maanden staan.
Je moet wel even geduld hebben, maar het wachten brengt op:

een lekker drankje

21:07 Gepost door liliwens | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

eindelijk weet ik nu hoe mispels er uit zien.mijn vader vertelde er altijd over,hoe lekker hij ze wel vond.hij had er in zijn kindertijd heel veel gegeten en moesten volgens hem half rot zijn.maar hier weet ik er nergens groeien!groetjes....

Gepost door: guusje | 09-09-08

Dank u voor het recept van Mispels

Gepost door: ROGER WELKENHUYSEN | 21-10-09

De commentaren zijn gesloten.