TELEFOONREKENING | Homepage |   »

09-10-08

Douchegel onder de loep

leftphoto_showergel

Als douchegel zeep van de eerste plaats verdrongen heeft als reinigingsmiddel voor het lichaam, dan is dat op de eerste plaats omwille van het praktische aspect.
Douchegel kan inderdaad gemakkelijk meegenomen worden, terwijl zeep na een eerste gebruik al niet meer zo gemakkelijk in een reiskoffer past. We weten dus al dat douchegel praktisch is en gemakkelijk te gebruiken, maar is hij ook goed voor de huid en dus voor onze schoonheid? Ja en neen.
Zoals alle reinigingsproducten, zijn douchegels agressief voor de hydrolipidische laag die onze huid beschermt. Omdat de douche zelf, met een soms te enthousiaste afdroogbeurt, dezelfde gevolgen heeft, is het gebruik van een crème na een douche onontbeerlijk, ook al belooft men u een hydraterende douche.
Wilt u echt genieten van de heilzame werking van uw douchegel, dan moet u hem met veel zorg gebruiken. Twee minuten inzepen is wel voldoende om proper te zijn, maar ruim onvoldoende om te kunnen beschouwd worden als schoonheidsverzorging… U draait de douchekraan dus dicht – water besparen is voor iedereen goed – en u geeft uw huid een goede behandeling, alvorens ze zorgvuldig met water te spoelen. Uw huid zal er dankbaar voor zijn…Ook aan de keuze van een douchegel, kunt u meer tijd besteden.! Probeer geen tweemaal na elkaar dezelfde douchegel te nemen, tenzij u hét ideale product voor uw huid gevonden hebt.

De belangrijkste bestanddelen van douchegel zijn oppervlakte actieve stoffen. Zij zorgen voor de reinigende werking en voor de vorming van schuim. Dat schuim heeft vaak weinig met de reinigende werking te maken
Daarnaast bevat een douchegel de volgende stoffen: - water - parfum - om het product lekker te laten ruiken - conserveermiddel - om bederf van het product tegen te gaan - zuren of bases - om de pH van de douchegel te regelen - kleurstoffen - verdikkingsmiddelen - om de douchegel de juiste stroperigheid te geven

Een nadeel van douchegel is dat men gemakkelijk te veel gebruikt. Daardoor droogt de huid uit en wordt het lastiger de gel van de huid te spoelen.

Tevens is het gebruik van zeep of douchegel afhankelijk van het klimaat. In een vochtig klimaat zoals de tropen wordt vaak zeep gebruikt omdat dit een droger gevoel geeft, de douchegel geeft daar een te verstikkend gevoel. In Europa is juist de douchegel populairder omdat deze de huid minder uitdroogt.

23:08 Gepost door liliwens | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb het al verteld Indertijd, toen mijn scheiding er aan kwam, douchte ik iedere keer na verwijten. Vraag me niet waarom, maar na een massa verwijten voel ik me "vies".

En ik kreeg iets aan mijn huid, waarop ik geen zeep noch douchegel meer mocht gebruiken. "Enkel douchen met water" was het verdict.

Dat teveel gebruiken, dat durf ik ook, maar dan niet bewust. Een douche is ontspannend en dan denk ik meestal aan leuke dingen en geef me daar zo een pits van 'k zal je gaan hebben in die bus en dan denk ik dat het spijtig is dat je dat daar niet terug kan infroemelen.

:-)

Gepost door: ms | 10-10-08

De commentaren zijn gesloten.