Douchegel onder de loep | Homepage |

Prachtige herfstkleuren in oktober. »

12-10-08

 

Het recept van deze week: Pompoensoep met Italiaanse salade(voor 4 personen - bereidingstijd: 25 minuten )Deze week een recept van Pandora Rietmeijer: kookshowvrijwilligster van de Natuurwinkel Den HaagIngrediëntenVoor de soep * ¾ liter water * kleine oranje pompoen * 1 kleine knolraap * 5 tenen knoflook * 1 grote ui * 1 laurierblad * ½ theelepel lavas * ½ theelepel thijm * 1 theelepel groentebouillonpoeder * zeezout (voor de smaak)Voor de salade * 200 gram gemengde sla * 3 eetlepels balsamico azijn * 50 ml slagroom * 50 gram harde kaas, bijvoorbeeld Parmigiano Reggiano * 50 gram pompoenpitten * zeezout (voor de smaak)Bereiding * Schil de pompoen, haal het midden met de zaadjes eruit en snijd de pompoen in blokjes. * Schil de knolraap en snijd deze ook in blokjes. * Schil en halveer de ui. * Haal de schil van de knoflook en laat de tenen heel. * Maak bouillon van het water en de groentebouillonpoeder. * Breng de pompoen en de knolraap samen met de bouillon, knoflook, ui en kruiden even aan de kook en laat alles op laag vuur ongeveer 15 minuten garen. Schep alles af en toe om. * Rooster ondertussen in een koekenpan op middelmatig vuur de pompoenpitten aan beide zijden lichtbruin. Laat ze daarna afkoelen. * Meng de balsamico azijn met de slagroom. * Breng de dressing op smaak met een snufje zout en verdeel deze over de sla. * Rasp de kaas en strooi deze met de geroosterde pompoenpitten over de sla. * Draai het vuur van de soep uit, haal het laurierblad uit de soep en pureer alles in een blender of keukenmachine. (de pompoen en knolraap zijn een goed bindmiddel voor de soep en geven een romige, zoete smaak). Voeg een beetje extra water toe als er veel van het kookvocht is verdampt. * Breng de soep op smaak met wat zeezout.De soep kan ook gemakkelijk een dag van te voren gemaakt worden en bewaard worden in de koelkast. Zo krijgt de soep meer smaak. Van te voren alleen even opwarmen, eventueel met wat extra water en dan gelijk opdienen.Tip: Lekker met warm volkorenstokbrood.Wijntip: Natuvin Vino rossoFruitige, iets kruidige Italiaanse rode wijn met een klein bittertje aan het eind.Voedingswaarde p.p.:1073 kilojoules / 257 kilocalorieën13,4 gram eiwit14,9 gram vet17,4 gram koolhydratenwww.denatuurwinkel.com

00:24 Gepost door liliwens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.