Leopld III, Volle maan | Homepage |

Wintertijd »

20-10-08

Kruidenkaas, geitenkaas, boerenkaas, smeerkaas, brie …

Een stukje geschiedenis

Waar de geschiedenis van kaas begint is niet precies bekend. Wel staat vast dat er al kaas werd gemaakt kort nadat ontdekt was dat melk afkomstig van dieren ook geschikt is voor menselijke consumptie Uit oude afbeeldingen blijkt dat Sumeriërs (in het huidige Irak) zo’n 3.000 jaar voor Christus al melk consumeerden en verwerkten. En in een Egyptisch koningsgraf uit diezelfde tijd zijn potten gevonden waarin vrijwel zeker kaas bewaard werd
Ook in onze streken werd al heel vroeg kaas geproduceerd. Tot het einde van de 19e eeuw gebeurde dat alleen op de boerderij. Daarna ontstonden de eerste bescheiden kaasfabriekjes en pas na de Tweede Wereldoorlog werd er echt op grote schaal fabrieksmatig kaas gemaakt.

22:36 Gepost door liliwens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.