een trucje | Homepage |

de pompoen »

09-11-08

Roggebrood

7605

Een gure wind, kale takken aan de bomen en de regen die tegen de ramen tikt. Zo langzamerhand is het weer tijd voor de eerste grote pot erwtensoep. Lekker op traditionele wijze geserveerd met worst en roggebrood met spek.

Geen gewoon brood
Roggebrood heeft een compleet andere geur, kleur, structuur en smaak dan ‘gewoon’ brood. Het is veel compacter en staat qua smaak en uiterlijk dicht bij de oorsprong: het graan. De volle korrels en de ruwere vezel maken roggebrood tot een lekkere voedzame kost. Ook de bereidingswijze is anders. Roggebrood wordt namelijk meer ‘gaar gemaakt’ dan echt gebakken. Om een harde korst te voorkomen wordt de oven tijdens de bereiding niet meer opgestookt en gaat het roggedeeg vaak de oven pas in als de temperatuur al aan het dalen is.

23:30 Gepost door liliwens | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

roggebrood wordt hier veel gegeten en vind het wel een lekker broodje ...

Gepost door: mieke | 10-11-08

Da's mijne kost, roggebrood eten we dikwijls en erwtensoep met spekjes,MMMMMM, laat maar komen....
Lieve groetjes,

Gepost door: Ilona | 13-11-08

De commentaren zijn gesloten.