de pompoen | Homepage |

Bijna 5 december »

25-11-08

verkoudheid snel genezen zonder geneesmiddelen

Iedereen heeft is al eens verkouden en iedereen geneest meestal, zelfs zonder iets te doen, net zoals dat het geval is met het merendeel van de virale aandoeningen. Maar je kan de duur van een verkoudheid inkorten, zelf op een natuurlijke manier.

Natuurlijke remedies tegen verkoudheden
Omdat een verkoudheid spontaan geneest, hoeft u niet naar de apotheek te rennen om geneesmiddelen in huis te halen: tabletten, zakjes, siropen, pastilles…Ze zijn onnodig, en soms gevaarlijk. Tegen niezen, koude neus, keelpijn, vermoeidheid, lichte koorts, spierpijn en hoofdpijn, zijn er ook natuurlijke hulpmiddelen.

Respecteer hygiënische maatregelen: was uw handen zo vaak mogelijk en elke keer nadat u uw neus snuit (in een wegwerpzakdoek) Daardoor vermijdt u dat u ziektekiemen verspreidt in uw omgeving (familie, collega's, …). Probeer uw neus en uw ogen zo weinig mogelijk aan te raken.
Drink veel. Water natuurlijk, maar ook thee en vruchtensappen, zodat de slijmen in uw neus en keel vloeibaarder worden en gemakkelijker worden geëlimineerd. Indien u koorts heeft moet u nog meer drinken. Drink warme dranken (thee, bouillon). Die hebben het voordeel om keelpijn te verzachten en om uw neus te ontzwellen.
fysiologisch serum of zeewater in de neus verstuiven.
Rook niet. Het inademen van rook verergert de symptomen van een verkoudheid.
Geen alcohol. Zelfs een klein beetje alcohol is verboden. Alcohol vermoeit het organisme onnodig, het is slecht voor de slaap, ook al bevordert alcohol het inslapen.
Rust zoveel mogelijk, doe indien nodig een siësta.
Neem paracetamol bij koorts.

Kijk na of de lucht in uw huis, in het bijzonder uw slaapkamer en werkplaats, voldoende bevochtigd is. Plaats indien nodig een speciaal daartoe bestemd reservoir met water op de radiators.

23:29 Gepost door liliwens | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

mercie! Goeie tips, vooral dat van veel drinken. Bijna 70 procent van ons lijf bestaat uit water. Zoveel mogelijk verversen is dus de boodschap.
Genoteerd :)

Gepost door: Polskaya | 26-11-08

De commentaren zijn gesloten.