Bijna 5 december | Homepage |

De kerstballen »

07-12-08

Brood: een eeuwenoude energiebron!

gerst

We eten gemiddeld 60 kilo brood per jaar en genieten van de geur van vers gebakken brood!
Het belangrijkste ingrediënt van brood is graan. Meestal is dit tarwe, maar het kan ook rogge, haver, maïs of rijst zijn.
Graan is naast vlees en peulvruchten de meest complete energieleverancier. Het komt al eeuwen in ons voedselpakket voor.

Zo’n 1.500 jaar voor onze jaartelling ontdekte een Egyptenaar dat brood kon rijzen. Hij had als taak iedere dag vers brood te bakken. Brood dat ouder was dan een dag was niet te eten. Op een dag merkte hij dat hij een restje broodpap van de vorige dag had laten staan en dat deze zuur was geworden. Om te voorkomen dat iemand het merkte, deed hij het gauw bij de nieuwe broodpap. De broden die hij daarvan maakte, waren veel luchtiger en smaakten veel lekkerder. Hij kreeg veel complimenten over dit brood en hij bakte voortaan brood met een restje deeg van de vorige dag.
Het rijzingproces van Biofournil biologisch zuurdesem afbakbrood is sterk vergelijkbaar met dit eeuwenoude proces. De broden van Biofournil hebben een uniek karakter en een niet te imiteren smaak van versgebakken brood.

19:39 Gepost door liliwens in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ik ben een echte brood eter ....

Gepost door: MIEKE | 09-12-08

De commentaren zijn gesloten.