Een goude tip | Homepage |

Dat mag ook eens in de kijker »

16-01-09

Saturn, IKEA of MAKRO

Als er mensen zijn die al ‘ns naar Saturn, IKEA of MAKRO gaan dan is dit wel de moeiten om te lezen
Ik heb het onlangs ook gehad, zo’n kaartje, op de parking van Ikea en doordat m’n auto net gewassen was zag ik een aantal ‘vettige’ vingers aan de klink van de wagen. IK stond er niet bij stil, dacht niet goed gewassen, en tof dat kaartje ga ik goed bewaren (ik heb het nog )

Tot ik nu dit onderstaand mailtje ontving in m'n mailbox.

Op de parking van de Makro + IKEA zijn personen bemerkt die aan elke autodeur voelen of ze vast is.Ze gaan razendsnel en te werk, zodat ze niet echt opvallen. Ze hebben adreskaartjes bij met de melding dat ze interesse hebben om uw wagen 2 de hands te kopen.

!cid_image001_jpg@01C97714Die steken ze zogezegd tussen uw venster vlak boven uw slot. Dit is hun uitleg als ze betrapt worden door de eigenaar of security.

Security van de Makro kan blijkbaar niks aan doen, ze hebben die gasten al 100x weggejaagd en politie ingeschakeld maar blijkbaar kunnen ze niet ingrijpen. Ze zijn soms met verscheidene tegelijk op de parking. Dus pas op als je naar Makro en IKEA gaat, .

Op de parking in Wilrijk werden de ruiten van zes wagens ingegooid en werden laptops gestolen.Ze lagen nochtans niet zichtbaar in de auto's. Andere geparkeerde voertuigen bleven onaangeroerd, zij hadden geen elektronisch materiaal liggen

Hoe wisten de inbrekers dit?
Er bestaat nu blijkbaar een scantoestelletje op de zwarte markt dat energiebronnen zoals batterijen van een laptop, gsm, gps, ... kan opsporen. Handig voor inbrekers , ze lopen langs de wagens en weten welke een interessante buit verbergen.Dus neem altijd je materiaal mee uit de auto, ook al meen je het te kunnen afschermen voor het blote oog.

info afkomstig van Stad Antwerpen / Patrimoniumonderhoud en preventie
Toeval of niet ? Ik kan jullie maar verwittigen hé…

00:41 Gepost door liliwens in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Het is toch ver gekomen maar anderzijds, zie je ons al de Makro binnen trekken met onze laptop en het fototoestel en wat weet ik nog allemaal.

Zou elektriek op de klink zetten niet helpen ?

;-)

Gepost door: ms | 16-01-09

het is erg dat wel. maar het toestel dat je beschrijft bestaat niet. de auto's van tegenwoordig (+- 10jaar) zitten vol met electronica met de nodige batterijen, denk maar al aan de autoradio e.d. Dwz dat dit toestel bij alle auto's moet beginnen biepen.
Dit toestel bestaat enkel in café's aan den toog.

Gepost door: Bruno | 30-01-09

De commentaren zijn gesloten.