18-07-09

Rijbewijs krijgt vorm van bankkaart in juli 2010

pxy_32237013_28232349_256_2994368

Rijbewijs krijgt vorm van bankkaart in juli 2010
Op 1 juli 2010 verandert niet alleen de nummerplaat in het Europese model. Ook het rijbewijs wordt dan aan de Europese normen aangepast en krijgt de vorm van een bankkaart, meldt Soir Magazine op zijn website.
.Het rijbewijs zal niet meer levenslang maar voor een periode van vijftien jaar geldig zijn. Het wordt eerst verdeeld onder de nieuwe automobilisten en daarna geleidelijk onder de hele bevolking. De prijs zou dezelfde blijven, met name elf euro.
Als de politie het "elektronische rijbewijs" in een terminal steekt, krijgt ze een maximum aan informatie over de bestuurder. Op termijn zou ook de politie van een ander Europees land deze informatie kunnen opvragen. hoeveel automobilisten rijden vandaag niet met een heel oud, versleten document met een foto van 40 of 50 jaar geleden? Het was echt tijd om ons rijbewijssysteem te veranderen", zo wordt Schouppe door soirmag.be geciteerd. (BEH)

20:57 Gepost door liliwens in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-07-09

Goed om weten 2 € of 40 cent ?

Ze zijn in opmars 40 CENT oF 2 euro

Sinds 1 januari 2005, heeft Turkije nieuw geld : de "nieuwe turkse lire"(Yeni Turk Lirasi), die de oude vervangt die erg gedevalueerd was en waarbij men minstens zes nullen heeft laten verdwijnen.

Het nieuwe stuk van 1 Lire lijkt heel erg op dat van 2 Euro.

Wanneer men beide stukken vergelijkt, stelt men vast dat ze hetzelfdevoorkomen hebben (met een ring van nikkel rond een stuk koper) en om zo tezeggen quasi gelijke afmetingen.
Bovendien, heeft de kopkant, zoals de meeste euromunten een hoofd (Ataturk).Het enige grotere verschil is dat op de letterkant in plaats van een 2 een 1staat. En de 1 lijkt erg op de 1 van stukken van 1 Euro.
Het stuk is evenwel slechts 40 cent of slechts 1 vijfde waard
Let dus op bij het ontvangen van wisselgeld met stukken van 2 Euro, wantdeze turkse stukken beginnen in de eurozone te circuleren.

.Het leek mij belangrijk genoeg om dit door te sturen.
Goed uitkijken zou ik zeggen. Een gewaarschuwd mens telt nog steeds voor twee.1

23:16 Gepost door liliwens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-07-09

Kattenbak rollen en reinigen

Het zelfreinigende kattentoilet is een verbazingwekkende uitvinding
Schoonmaken van het kattentoilet is nu aangenamer, sneller en makkelijker dan ooit!
Gedaan met het opscheppen of uitzeven van uitwerpselen!Geen contact meer met vuil kattengrit.Overdekte kattenbak voor privacy; geen stof of vieze geurtjes meer.Snelle, efficiënte en eenvoudige reinigingGeen schopjes, beschermingsfolie of filters nodig, wat tijd en geld uitspaart.Door het uitzeven bespaart u heel wat kattengrit.
TIP: gebruik fijne, klontvormende kattenbakvulling om de zeeffunctie

Eenheidsprijs€ 49.95 reinigen (Small) € 39.95 1246608153a

19:25 Gepost door liliwens in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |